De ouderprogramma's van Rijnstad

De ouderprogramma's van Rijnstad Hoe betrek je ouders bij de ontwikkeling van hun kind? Precies! Door ze mee te laten doen. Onder enthousiaste begeleiding van Rijnstad-contactmedewerksters worden verschillende programma's uitgevoerd voor en samen met de ouders van jonge kinderen.

Spel aan Huis
Door te spelen leer je de wereld kennen. Maar wat is goed speelgoed, en waarom kunnen mijn kinderen niet leuk samenspelen. Hierbij kan Spel aan Huis helpen. Een speelster komt iedere week bij u thuis, en gaat spelen met uw kinderen. U gaat zelf ook meedoen, en leert daardoor veel goed speelgoed kennen. Welk speelgoed past bij welke leeftijd, wat leert mijn kind er van, hoe neem ik tijd voor mijn kind, welke boekjes lees ik voor, hoe stimuleer ik mijn kind. We gaan ook buiten spelen, want kinderen moeten kunnen bewegen. En we maken hutjes van lappen, en knutselen met lege doosjes, want speelgoed hoeft niet duur te zijn. Al spelenderwijs leert uw kind veel, zoals meer woorden en begrippen.

Spel aan Huis is eind januari 2018 opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies als ‘goed onderbouwde’ methode. Dit is een prachtige beloning voor de inzet van alle gezinnen, stagiaires en coördinatoren van Spel aan Huis.

Home-Start

Soms is het u allemaal te veel door allerlei proble­men, waardoor u geen aandacht meer hebt voor uw kinderen. U wilt alles goed doen, maar het lukt u even niet. Als u daar hulp bij wilt, kunt u een beroep doen op de vrijwilliger van Home-Start. Zij biedt u vriendschap en een luisterend oor. Ze trekt een tijd met u op, waardoor u er niet alleen voor staat. Klik hier voor meer informatie of download de flyer onderaan de pagina.

Logo 3000
Wat leert mijn kind veel nieuwe woorden in de peuterspeelzaal en de kleuterklas. Kan ik daar als ouder ook bij helpen? Ja, door mee te doen met de wekelijkse ouderbijeenkomsten van Logo 3000 ziet u welke woorden uw kind die week in de klas geleerd heeft. En hoe u thuis ook met die woorden aan de gang kunt gaan op een speelse en ongedwongen manier. Hoe vaker nieuwe woorden in het dagelijkse leven gebruikt worden door u, hoe beter uw kind ze onthoudt. Heilie Beers vertelt
Informeer op de school van uw kind of Logo 3000 hier wordt aangeboden en of u kunt deelnemen aan de oudercursus.


Voor wie?
Voor ouders die hulp kunnen gebruiken bij het opvoeden.

Contact
Rijnstad
Roermondsplein 20
6811 JN Arnhem

 

Spel aan huis
Sanne van der Lubben
T 026 - 312 77 00 / 06 - 34 88 84 08
E spelaanhuis@rijnstad.nl

Home-Start
Sakine Akdag 
T 06 - 15 21 79 64 
E homestart@rijnstad.nl

De Speelmorgen
Nevien Gaafar
T 06 - 45 05 50 60 
E n.gaafar@rijnstad.nl

Logo 3000
Darifa Messaoudi
T 06 - 15 26 47 50
E d.messaoudi@rijnstad.nl