Recht op individuele inkomenstoeslag?

Recht op individuele inkomenstoeslag? Sinds vorig jaar is er een nieuwe regeling; de individuele inkomenstoeslag die de langdurigheidstoeslag vervangt. Vergeet deze niet aan te vragen als u er recht op heeft.

 

 

 

De regeling is een financieel extraatje voor grote uitgaven als een nieuwe koelkast, bankstel of wasmachine voor mensen die langer dan 3 jaar een minimum inkomen hebben.
Het verschil met de oude regeling is dat de gemeente nu meer kijkt wat u zelf heeft gedaan om uw inkomen te vergroten. Ook moet u de individuele toeslag nu elk jaar zelf aanvragen.
Tot slot is de hoogte van de tegemoetkoming anders, namelijk € 260,- voor alleenstaanden en € 375,- voor alleenstaande ouders/gehuwden.

De belangrijkste voorwaarden:
-          U bent 21 jaar of ouder, maar jonger dan de AOW-leeftijd.
-          Uw inkomen lag de afgelopen 3 jaar rond bijstandsniveau.
-          U heeft geen of weinig vermogen.
-          U heeft de afgelopen periode voldoende geprobeerd om uw inkomen te verbeteren.
-          U heeft de afgelopen 12 maanden geen individuele inkomenstoeslag ontvangen.

Aanvragen
Ga naar www.arnhem.nl voor specifieke voorwaarden. U kunt direct een online aanvraag doen met uw DigiD of een aanvraagformulier downloaden.

Contact
Bel met onze Sociaal Raadslieden tijdens het telefonisch spreekuur (maandag t/m donderdag van 13.30 – 15.00 uur, via 026 – 312 79 99), stel uw vraag via www.rijnstad.nl/hulponline of bezoek één van onze spreekuren.
Kijk voor openingstijden op www.rijnstad.nl/spreekuur